banner

banner

vrijdag 11 september 2020

Bijzondere sprinkhaan

Vier dagen na het overlijden van mijn lieve prachtige Indy, zag ik deze speciale sprinkhaan tegen de voorgevel van mijn huis zitten. Niet alleen heeft hij de kleuren van Indy (donkerbruin met beige), maar ik woon langs een drukke straat en het is dus een opvallende plaats om te zitten. Er is daar geen beplanting, achter mijn huis in het maïsveld zou ik normaal gevonden hebben.

Maar daarom kiezen totemdieren juist een bijzondere plaats of een speciaal tijdstip, zodat het opvalt.


De boodschap: Het is belangrijk om omhoog en in beweging te komen, waag een kans, waag een sprong vooruit. Mensen met deze totem zullen tot de bevinding komen dat dingen voor hen gewoonlijk geheel anders verlopen dan voor anderen. Doorgaans boeken ze geen stapsgewijze vooruitgang, terwijl ze anderen vooruit zien gaan, lijken ze zelf stil te staan. Laat je niet ontmoedigen, wanneer de sprinkhaan verschijnt, sta je op het punt een nieuwe sprong voorwaarts te maken, een sprong die je vermoedelijk tot voorbij de andere mensen om je heen zal brengen.

Vertrouw op je eigen instincten, ritmen en je innerlijke stem. Wat voor anderen werkt, hoeft voor jou niet te werken.

Personen met de sprinkhaan als totem bezitten een griezelig vermogen om zich op succesvolle ondernemingen te storten. Ze zullen daarin zelfs nog beter worden, wanneer ze naar hun innerlijke stem leren luisteren en hun instincten volgen. Soms kan er een sprinkhaan verschijnen wanneer we niet luisteren of bang zijn om de sprong van onze heuvel te wagen. Maar al te vaak hebben onze angsten te maken met het feit dat nog nooit iemand het eerder zo heeft gedaan. Sprinkhaanmensen moeten leren nieuwe sprongen te maken. Hun leven zal alleen maar moeilijker worden wanneer ze weigeren in beweging te komen. Op zulke momenten kunnen ze het gevoel hebben alsof ze zelf door een plaag geteisterd worden. Bedenk dat een sprinkhaan altijd omhoog of voorwaarts springt, nooit achteruit.

(Bron: Luisteren naar dieren/ Ted Andrews)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten