banner

banner

zondag 24 juli 2016

Groene specht

Net toen ik het vorige bericht plaatste, hoorde ik buiten weer de groene specht. Nu heb ik een specifieke uitleg gevonden (geen algemene) en die is wel op mij van toepassing.

Kruist de groene specht je levenspad, misschien heeft deze een boodschap voor je. Ik zoom even in op de betekenis van de groene specht, deze geeft namelijk iets specifiekere informatie, dan bijvoorbeeld de meer voorkomende Bonte Specht.

De groene specht pikt mieren diep uit de aarde. De kleur groen staat ook voor aarding. Misschien heb je moeite met het aardse bestaan en zweef je liever aan de andere kant?

Mieren staan voor kracht en hard werken. Het kost kracht om hier op aarde jezelf te zijn en je hebt het gevoel heel hard te moeten werken om bepaalde doelen te behalen.

Je trekt je veel aan van anderen en je bent eigenlijk nooit ‘echt’ jezelf.  Communiceer meer aards met andere mensen, je zult merken dat mensen je beter begrijpen. We kunnen mensen niet altijd op een (hoog) spiritueel niveau behandelen en aanspreken, omdat dat hier op aarde niet de realiteit is.

Realiteit dat is wat de Groene specht je vraagt te onderzoeken. Stevig met beide benen op de grond. Vraag jezelf af of je een realistisch beeld hebt van personen, situaties, verlangens en dromen.

Blijf niet dromen, zweven en verlangen, maar leef in het hier en nu. Je kunt jezelf verliezen wanneer je maar blijft dromen. Stel geen hoge eisen en wees niet zo hard voor jezelf.

Je hoeft niet in één keer op je doel af te stomen, door keihard te werken, zodat je bijvoorbeeld die topjob krijgt. Je mag ook genieten van alles om je heen, in het hier en nu. Geniet wat de aarde ons geeft!

Kortom: komt tot rust, leef meer aards (aard je elke dag goed) vanuit je hart en ziel en wees zacht voor jezelf.

Bron: http://www.natuurlijkliefde.nl/groene-specht/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten